:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Ahad, 18 Oktober 2015

Ulangtahun 1tahun 1bulan.

Assalammualaikum.. Hai readers..

Kalau sebelum ni tiktok tik tok kira bila la zahra nak jangkau umur setahun. Sekarang dah masuk setahun terlupa nak kira umur seterusnya malah perkembangannya. Bila mood malas datang kan, cenggitu ler..



Perkembangan Sekarang ni dah laju berjalan. Still dalam lesen L lagi.. Haha! Tapi boleh la kan. Ada usaha dok praktis berjalan je. Tapi.. Start balik gemas ni buat perangai balik. Nak berdukung je. Kena tinggal jap pun dah menjerit. Jauh beza perangai balik ipoh haritu. Agaknya sebab kat ipoh macam macam dia boleh buat kan. Kerjakan kucing. Panjat meja. Panjat kerusi.

Duduk gemas dia macam terbatas. Dia macam boring je. Pastu kat gemas ni takde sapa nak layan dia. Adoi.. Naik geram juga dibuatnya. Yela, kita nak kejar masa nak buat itu ini kan.. Kalau kat ipoh ramai yang boleh layan dia.. Bertabahlah dengan karenahnya..

Sekarang baby girl kurang sihat sikit. Haritu keluar cari barang dapo. Dalam pukul 3 petang. Balik tu beli coolblog. Agaknya sedap je dia minum, esoknya mula rasa badannya dedar. Then jerebu pun tak habis lagi kat gemas ni. Still boleh terbau asap jerebu tu. Saya sendiri pun kurang sihat sejak balik dari kl haritu..



Hope cepatlah zara baik.. Risau je. Sebab dia kurang makan..

11 ulasan:

  1. Comel mulut tu zahra ye...moga cepat sihat ye sayang..

    BalasPadam
  2. Semoga zara cepat sembuh..Sekarang senang sangat nak dapat sakit sebab cuaca teruk..kena jaga diri elok2..hehe

    BalasPadam
  3. alahai sian dia..hrap dia cepat sihat..

    BalasPadam
  4. Ololo siannya dia....tp tetappp cute...hihi

    BalasPadam
  5. salam perkenalan dari group HS :)
    http://akudiadangarage.blogspot.my/

    BalasPadam
  6. hee.. comel Zara. semoga cepat sembuh :)

    BalasPadam
  7. smg cepat sembuh ye zara
    cuaca sekarang ye juga pybb kesihatan merosot
    take care ye

    BalasPadam
  8. Cian baby zara hope cpt sembuh ya Cian mama

    BalasPadam
  9. Syafakillah zahra! take care juga kak mimie

    BalasPadam
  10. alahai sian zahra..
    jerebu sama ni..
    berkurung je la kita dlm rumah..

    ciksu bru baik selsema..
    hukhuk

    ppsstt: ye ke.. tapi air inai mmg ciksu x mnm. sbb pe tau, mil buatkan/jemur sampai kering kot. pastu kirim dgn adik ipar.bg dkt ciksu. msa tu blm hbs pntg lagi. selain daun inai, ada daun lain lagi.lupa dah. pic pon xda ambil. sbb sblm mnm ciksu tnya mak, mak kata "haaaa.. mnum la macam2.. mak dulu makan ubat klinik dr mahatihir je.. belah kedah mmg pemes ubat klinik maha tu.." pastu terus x mnm. + terlupa. sbb simpan dlm beg kot. bila tgk dah kering sesangat.. tapi air kunyit mmg ciksu mnm.3 hri j.

    cuma yg ciksu perasan, dlu sblm mengandung, mmg ada nmpak la mak perak minum air inai selepas buat inai giling kat ciksu. tp xda la tnya pon masa tu. myb sesuaii utk org yg dh menopaus kot erk.. mm ntah la..

    BalasPadam
  11. Tak sangka. Cepat betul baby sis membesar. Macam nielah kalau jadi blogger chipsmore. Kejut-kejut dah 3 bulan, baca lagi dah 6 bulan. Sedar tak sedar dah masuk tabika dah.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    BalasPadam