:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Rabu, 28 Oktober 2015

NUFFNANG : CARA MENINGKATKAN PENDAPATAN

Assalamualaikum.. Hai readers..

Rasanya dah lama tak share kat blog ni pasal nuffnang kan? Selalu share pasal budak banyak akai si Zahra tu je. Harini saya nak share pasal pertanyaan saya pada pihak nuffnang.

Sebelum tu, saya bukanlah terlalu mengharap income dari sumber berblog ni banyak berkepuk kepuk sampai 2.6bilion.. Ehhh.. hehehe..
Cuma, kita nak juga ada income sampingankan? Paling tidak orang kata boleh la buat beli baju 2-3 helai gitu tuk pakai setahun.. kekeke.. setahun sekali dapat cashout pun okay la juga. At least nak juga la ianya mencapai 3 angka. Kalau 4 angka tu mungkin saya boleh la buat makan-makan tuk kengkawan, ye dok?



Ok, nampak kan income saya sekarang ni berapa?? Only Rm67.01 tuk semalam saya check. Berbulan-bulan sebelum ni dok di takuk Rm66 je. Dah tak tahu nak buat macam mana. Mungkin la kut rezeki saya kat tempat lain. Tapi kalau boleh nak la meriah sikit macam kawan kawan yang lain. Yela, blog sekadar diari buruk je kan. Takde siapa pun pandang. Hehehe..




Okay, ni last payment saya. Last tahun 2014. Setahun cashout, sekarang ni susah sangat nak masuk balik. Orang lain sebulan boleh cecah Rm100. Kadang tu blog dorang tak berupdate pun. Ye, saya paham konsep REZEKI. REZEKI masing masing tak sama. Mungkin rezeki saya dibahagian lain. Cuma… kita ada hak juga untuk bertanya dan minta pandangan dari pihak berwajib kan.. hehehe..



Ni soalan simple dari saya. Perlu juga bertanya untuk pihak NUFFNANG tahu akan kewujudan kita kn? Betul tak? Alhamdulillah, nuff saya pun berupdate..




Okay… yang ni jawapannya..






Harap juga kawan-kawan yang punyai masalah yang sama,dah tahu kenapa income kita susah nak masuk.. hope sedikit sebanyak info ni dapat membantu..

Mekasih kerana sudi luangkan masa untuk membaca penulisan saya yang tak seberapa ni ya.

16 ulasan:

  1. thank you share :)
    saya masih baru dalam nuffnang, sebab baru daftar..
    .. walhal blog dah 4tahun T_T rugi masa terbuang ..huhu

    BalasPadam
  2. Baugs juga admin nuffnang ni, dia reply bagi penjelasan:)

    BalasPadam
  3. sangat berguna entry ni utk meeya..
    lepas ni kene rajn buat survey tu :)

    BalasPadam
  4. hee. Lissa pun baru dapat reply ticket dari nuffnang, soalan yang sama macam akak. jawapan pun sama :D

    BalasPadam
  5. tq mimie.. akak pun sama ciput je.. in shaa ALLAH, lpas ni kena usaha lebih hehe..

    BalasPadam
  6. Lya letak nuffnang utk suka2 je..setakat ni blh la kumpul sikit2 x da byk tpi blh la kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmng sume orng akan kata suka2 lya.. Tp bila ianya blh memberi income, msti nk buat secara serius dgn blog kn. :)

      Padam
  7. Terima kasih kongsi penjelasan daripada pihak nuffnang ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama sama.. Ilmu pengetahuan bersama. :)

      Padam
  8. Bgusnyer...k..lepas ni kena lbh rajin..surirumah katakan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita surirumah yang xde idea nk update bg blog mencanak naik selalu.. T___T

      Padam
  9. nuffnang ni susah skit nak dpt...try 8share.. lebih mudah ^^

    BalasPadam
  10. amboi...ini nuffnang marah jawab ke dik...kemain lagi panjangnya..hahaha...
    berasap telinga baca nie dik....

    BalasPadam
  11. Nice sharing sis. Tak taulah kenapa semenjak hujung tahun lepas earning makin susah nak naik. Saya selalu dapat dalam sen-sen jer. Tapi nak buat macam mana. Dah rezeki. Huhu.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    BalasPadam
  12. Nice info. Tq share. Sangat berguna untuk Fiefi.

    BalasPadam
  13. hai...yaya datang dari Jom Kita Sembang Bersama 35 Blogger...salam perkenalan dari Yaya Cendana :)

    mohon komen murni di

    http://www.yayacendana.com/2015/10/asean-musical-extravaganza-2015-matic.html#comment-form

    terima kasih ^_^

    BalasPadam