:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Jumaat, 9 Oktober 2015

Kuatkah Aku!

Assalammualaikum.. Selamat Petang..

Mood rasa down sangat dari kelmarin. Bila ddy zara bagitahu kena hadir majlis makan malam di kem tu. Makan malam istiadat kalau tak silap saya. Majlis tu tak boleh bawak anak. Saya paham.

Cuma yang tak sanggupnya, kuatkah hati ni nk berpisah dengan zahra beberapa hari?? Kuatkah?? Ya Allah.. Rasa tak kuat je. Sebab zahra kan breastfeed. Dah ajar susu Fm, dia taknak lagi. Betul betul kena kuat dan tawakal. Dah la kena gerak awal. Harini ddy zara ambik. bawak pergi kL. Majlis hari ahad malam.

Ddy zara kata tumpang umah kawan dia. Kena jemput awal. Tak kan nak bawak zara. Sebab nanti siapa nak jagakan dia masa beberapa jam saya pergi majlis tu. Maklumlah, orang kita tak kenal ni. Karang ntah macam mana dengan anak kita kan. So adalah lebih selamat, tawakal je mintak mak jagakan.

Tawakal je nak tinggalkan zara esok.. Pertama kali nak berpisah dengan zahra buat seketika. :(
Moga hati ini kuat. Cepatlah ianya berakhir.. Tak sanggup nak berpisah dengan anak.. Belum lagi pergi, tapi nak majlis tu cepat berakhir.. :(

Dah la pagi semalam tiba tiba zahra demam. Selsema. Harap taklah teruk. Susah hati sebenarnya nak tinggal anak tak sihat. Dia nak ngempeng je. Merengek je.


Kuatkanlah hatiku.. Moga Allah permudahkan segala urusanku.. Moga Allah membantu mak tolong jagakan zahra.. Harap harap la zahra tak banyak meragam. :(

14 ulasan:

  1. Moga diberi ketenangan kak,
    zahra mpga cepat sihat ..

    BalasPadam
  2. zara phm...cuma mummy dia kena kuat la.

    BalasPadam
  3. Insya-Allah dengan nenek dpt lebih baik penjagaan..
    Cuma Mimie sebenarnya yg tak senang hati sebab tak pernah berpisah lagi kan..

    BalasPadam
  4. In Shaa ALLAH, zahra okey.. mama kena kuat ye !

    BalasPadam
  5. la mimie datang kl ke ?
    nape x wasap ciksu ..
    ciksu kn kl .
    leh tumpangkan zara umh ciksu

    BalasPadam
  6. insyaALLAH zahra sihat. mimie focus pd apa yg mimie kena buat je dulu, nnt dah settle gomol zahra blk ye :) zahra behave tau syg

    BalasPadam
  7. Klau lya sekalipun x berani nak minta org jagaan lbh baik minta tlg mak kan

    BalasPadam
  8. cam mana zahra aritu mimie? ok tak dia?

    BalasPadam
  9. insyaAllah, zara ok tu.. readykan susu utk zara...")

    BalasPadam
  10. InsyaAllah ada mak sis & Allah tolong jagakan zara... doakan yg baik2 ...

    BalasPadam
  11. moga dipermudahkan.kuatkan hati.in shaa Allah,kalau kita yakin,semuanya akan berjalan lancar.memang sedih bila nak berjauhan dengan anak walau seketika.

    BalasPadam
  12. Alahaiiii sedihnyaa.....over acting plak kite niii

    BalasPadam