:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Jumaat, 1 Julai 2016

Handbag Raya Tajaan ZALORA!

Assalamualaikum.. Hi..

Lamanya tak jenguk blog kesayangan ni.. Seminggu 2 ni bizi sangat. Terpaksa abaikan blog ni demi tuntutan kerja yang lain. 

Harini just nak sembang-sembang kosong je la eh.. Ntah ada yang menyinggah baca ke idok agaknya.. ke update sebab syok sendiri je..

Baru-baru ni, i dapat handbag raya dari ZALORA.. Woooowww sangat bunyiknya tu kan..


Julai 2016

Assalamualaikum.. Morning..!

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah masuk bulan julai untuk tahun 2016 ni kan!.. Kejap betul masa tu berlalu.. Tinggal lagi 5 bulan je dah tu bertukar tahun pula. Rasa macam, cepatnyaaaaa masa ni berlalu.. Macam takde benda pun sempat dibuat.


Khamis, 30 Jun 2016

Raya Giveaway RM1000 by Nile.Com.My

Assalammualaikum.. Hi..

Dengar dengar nile.com.my telah mengadakan jualan meletup sempena musim perayaan ni. Ternyata ramai dikalangan kita suka membeli belah secara online kan? Sebab mudah dan cepat. Betul tak?





Meh kita bercerita sedikit dengan nile.com.my ni.Nile.com.my ini merupakan salah satu laman web yang sentiasa menjadi sebutan ramai. Rata-rata ramai juga diantara kita pernah membeli belah disini kan? Saya juga pernah menjadi salah seorang pembeli di nile.com.my. Bukan sekali, tetapi lebih 2-3 kali juga la.



Khamis, 23 Jun 2016

Ayam Goreng Berempah Sedap & Mudah.

Assalamualaikum... Hi..

Ayam Goreng Berempah Sedap Dan Mudah | Haaaaaa,, kemain panjang nama diberikan. Sebab resepinya pun cukup mudah. Dah petang-petang macam ni mesti para ibu/mak/mama/umie tengah pening pikir nak masak lauk apa kan? 

Betul tak?


Berbuka Ala Kadar

Assalamualaikum.. Hi!..

Berbuka Ala Kadar | Setakat dah 2minggu lebih ni berpuasa, alhamdulillah la.. Belum lagi berbuka dekat luar. Teringin nak berbuka ramai-ramai kat kampung segamat tu. Tapi belum bekesempatan. Nak berbuka dengan mak ni jauh sekali la kan. Mak jauh kat ipoh. Tapi mujurlah tahun ni adik ada 2 orang kat umah tu. Dapat la mak berbuka berempat. Kalau tahun lepas mak kata berbuka berdua je. Sedih sangat. Nak masak pun macam takde semangat.

Sedih je dengar. Nak balik berbuka kat ipoh pun tak dapat. Masuk tahun ketiga berpuasa ni memang berpuasa sendiri la kat gemas ni. setakat berbuka sendiri dengan my small family ni, berbuka pun beringat. Ala kadar sahaja. Setakat ni juga la, belum lagi berbuka dengan lauk beli. hihihi.. Tak berani nak membeli. Sebab takut terkena nanti cepat basi. Last-last kena juga masak. Betul tak?